sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Yksi kaunis päivä

Eilen meidän oli tarkoitus mennä Tanjan kanssa tallille, kuten yläänsäkin mennään yhdessä. Tanja kuitenkin laittoi viestiä että menee jo aikaisemmin muiden menojen takia. Siispä huristelin töiden jälkeen tallille omalla kyydillä. Matkalla sattui ihme tapaus, sillä oikealta kääntyi joku pappa skootterilla mua vastaan, mutta jäi ajamaan väärälle puolelle tietä eli sitä samaa reunaa mun kanssa.

Tallille pääsin kuin pääsinkin ehjin nahoin ja Tanja olikin vielä kentällä ratsastamassa. Hyvällä tuurilla olisin saattanut ehtiä ratsastamaan hetken samaan aikaan, mutta ei. Mulla oli kamera mukana ja pitkästä aikaa halusin napsia kuvia sekä ulkoiluttaa Sigman objektiivia. Ei ollut mitään kiirettä. Ratsastuksen jälkeenkin kävin ottamassa kuvia laitumella olleista hepoista, sillä laskevan auringon säteet sattuivat kivasti siihen. Toinen, jonka nimestä mulla ei ole mitään käsitystä, näistä laiduntavista yritti kyllä kovasti sabotoida kuvaustani ja kihnusi koko ajan vieresäni ja kerjäsi. Ladja sen sijaan otti vähän etäisyyttä.

Seppo

Ralli


Ja entäs se ratsastus? Kerran olen mennyt Sepolla yksin ja en oikein vakuuttunut. Tallissa se seilasi käytävän puolelta toiselle, ei pysynyt melkein hetkeäkään paikallaan ja kuopi. Sitten se rauhottui kun Tanja tuli hevosineen talliin. Tämä on niin erilaista mihin totuin Laten kanssa. Toki sekin teki välillä ihan samaa, mutta nyt on kyseessa isompi ja vahvempi hevonen, jota en tunne niin hyvin. Näillä kuitenkin mennään ja hyvin pärjättiin.

Tanja tuli auttamaan mut kentällä selkään ennen lähtöään ja hieman hökyillen mentiin alkukäynnit. Verkkaravin aikana se kuitenki rauhottui samanlaiseksi kuin sillon kun muitakin hevosia on kentällä. Tällä kertaa ei tehty mitään sen kummallisempaa kuin loiva kiemura toiselle pitkälle sivulle ja lävistäjällä suunnanmuutos. Lävistäjän keskivaiheilla tein käynnistä pysähdyksen ja ravista mentiin muutama askel käyntiä. Laukassa nostin lyhyen sivun keskeltä laukan ja laukkasin pari kertaa keskiympyrän ja siitä uralle. Mietin paljon omaa istuntaani, mistä sain kuulla viimeisimmässä Tiinan valmennuksessa. Kevyessä ravissa ei kenotusta eteen ja harjoitusravissa liimaistunta, näin Päivin termein.

Eilinen oli mukava päivä. Viileä, mutta aurinkoinen syyssää. Aurinko laskee ja mulla oli kamera mukana. Ei kiirettä. Ratsastus hevosella, josta alan pitämään kerta kerralta enemmän. Ainoa tätä päivää varjostanut asia oli ettei huomiselle saatu valmennusta.

Näissä kaikissa Ladja




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti